How to Save the L&D Brand from Irrelevance, Step by Radical Step.

In dit script voor een horror movie beschrijft Steven Titus Smith hoe de afgelopen decennia sluipenderwijs en onbedoeld het imago van L&D is afgebroken. Met hele duidelijke, herkenbare en confronterende voorbeelden! Je moet er even de tijd voor nemen, maar dit blog van Steven Titus Smith moet je lezen!

Steven Titus Smith about his research and the unintentional damage: marginalized learning and development people (L&D), learners who see leadership and team development as a necessary but random and usually disappointing transaction, and executives who line-item “soft skills” training (labeled decades ago by, no surprise, a hard-skills proponent) as a tax or necessary benefit, as if it were a dental plan. 

Lees meer

2 Comments

  1. Kas Burger schreef:

    En dan komt de centrale zin: Our job, because it’s their job to be done, is to help team leaders and managers be the teachers, experts, purveyors of killer ideas, and mentors. En als er dan agile coaches/scrummasters of agile leeradviseurs zijn, wiens rol nu precies is om van binnenuit teamleden en de productowner te ondersteunen? Dan heb je helemaal geen L&D meer nodig. Er is trouwens ook geen teamleider meer. En in een agile werkomgeving zijn er senior agile coaches, die weer een ‘gewone’ agile coaches ondersteunen. Al is peer-to-peer ondersteuning tussen de coaches het belangrijkst, in een werkomgeving waarbij leren tot strategie gepromoveerd is. Natuurlijk zit er rondom het team van agile coaches een pallet aan trainer/adviseurs die over specifieke methodieken veel kennis en ervaring hebben. Die moet je niet in dienst willen hebben, dat zijn preferred suppliers die je inhuurt. Voor L&D is het een horror film, voor mensen die by-hart houden van teams, die hen in hun kracht willen zetten, beetje extravert, een verbinder en netwerker, die het te gek vindt om anderen te helpen, emotioneel intelligent is: voor hen is de agile coach een lonkend perspectief. In deze tijden van snelle verandering zullen er namelijk veel agile coaches nodig zijn!

    • jbuuts schreef:

      Bedankt voor je reactie Kas. Zoals ik van je gewend ben denk je al weer verder dan de meeste van ons. Doet me in ieder geval weer denken aan onze samenwerking in het Defensieproject in 2015. Veel van je geleerd!

Laat een reactie achter